Gepost op

Matcha thee, dat groene goedje, wat is dat?

Matcha thee is voor velen nog een onbekend groen goedje, voor anderen een superfood welke niet meer weg te denken is in het dagelijks leven.

Wat is Matcha?

Matcha thee is zeer fijn gemalen theeblad, het lijkt op een niet smakelijk groen poeder, maar uiterlijke schijn bedriegt. Het groene theeblad van Matcha wordt op een bijzondere manier geteeld. Een aantal weken voor de oogst worden de planten afgedekt met schaduwdoeken welke de productie van chlorofyl = bladgroen stimuleren. De bladknoppen worden geplukt, gestoomd en gedroogd en de stengels en de nerven worden verwijderd. De theebladeren worden vermalen tot poeder. Het kan wel een uur duren om 30 gram Matcha te vermalen. Als je Matcha op de juiste wijze bereid is het een heerlijke gezonde start van de dag. Matcha vindt zijn oorsprong in China maar de Japanners hebben het gemaakt tot wat het nu is en drinken het zelf op ceremoniële wijze.

Deze thee is in drie klasse verkrijgbaar; A, B, C. De A klasse ook bekend als Premium is van hoogstaande kwaliteit en het lekkerste om te drinken. De B klasse is minder van kwaliteit en de C klasse wordt ook wel banket- bakkerskwaliteit genoemd, dit wil zeggen niet geschikt om te drinken = niet lekker maar kan zeker goed gebruikt worden om cakes of koekjes mee te bakken.

Matcha thee en gezondheid:

De geweldige Matcha valt onder de noemer superfood omdat het vol zit met stoffen die ons lichaam versterken en reinigen. Matcha bevat door zijn geconcentreerde samenstelling heel veel antioxidanten, één kopje Matcha staat voor 10 koppen groene thee. Matcha bevat veel bladgroen en mineralen en vitaminen en is zeer effectief voor uw spijsvertering. Het heeft een cholesterol verlagende werking. Matcha vermindert stress, verbetert de concentratie en het geheugen. Door de hoeveelheid theïne geeft het een geleidelijke energy boost.

Bereidingswijze:

Bereiding van Matcha om te drinken als een super food.

  • Verwerk ½ bamboelepel Matcha met een klein beetje warm water tot een pasta
  • Voeg 60 ml 80 gr. water toe
  • Klop de Matcha met een bamboeklopper tot er een romig schuimlaagje ontstaat.

 Matcha bereiden met bamboe is essentieel, wanneer bereid met metaal kunnen er veel gezonde stoffen verloren gaan.

ThéCafé Rhoon heeft voor u de Premium Matcha uit Uji Japan ingekocht. In Uji wordt al van oudsher de Matcha geteeld en geoogst en is van hoogstaande kwaliteit. Wij bieden u deze ‘Live the Matcha’ aan in een prachtig zilverkleurig 30 gram blikje.

Uiteraard hebben wij ook de accessoires: bamboelepel, bamboeklopper, bamboehouder en Matchakom voor u op voorraad.  In de winkel bent u van Harte Welkom om Matcha te proeven.

Meer info.